Natan Albahari, član Predsedništva PSG, komentarisao je za dnevni list Danas napade funkcionera SNS na evroposlanicu i posrednicu u pregovorima o izbornim uslovima u Srbiji Tanju Fajon.

 

Natan Albahari napominje za Danas da nije siguran „šta je cilj ovih neutemeljenih napada“.

– Ako su ovo početne pozicije SNS-a pred međustranački dijalog, i pokušaj diskreditacije medijatora kroz klevete i uvrede, bojim se da ih očekuje iznenađenje.

Evropski parlament ne shvata olako napade na bilo kog poslanika, a kamoli na šefove delegacija, i pokazaće solidarnost, bez obzira na stranačku pripadnost. Primetna je promena raspoloženja unutar Evroparlamenta, pa sada čak i saveznici SNS iz Evropske narodne partije, počinju da se distanciraju, jer su sve više svesni korupcije, nepotizma kao i antievropske retorike i politike koje dolaze iz SNS-a, ističe sagovornik Danasa.

Prema Albaharijevom mišljenju, „može se očekivati da će uskoro većina evropskih poslanika prestati da blagonaklono gleda na način kojim SNS vlada u Srbiji i zahtevaće od njih da implementiraju izborne i proevropske reforme koje su već dugo u zastoju, ili će u suprotnom, kao što smo to mogli da vidimo ove godine kada nije otvoreno ni jedno nov poglavlje, put Srbije prema EU biti zamrznut. Za to će biti isključivo kriva Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić koji umesto stvarnih reformi pokušavaju da manipulacijama kupe sebi vreme na vlasti“.