Aleksandar Radovanović, član Izvršnog odbora PSG, komentarisao je za dnevni list Danas zastupljenost vlasti i opozicije u lokalnim medijima. Novinarka: Marija Stojanović 

U dokumentu se navode podaci Regulatornog tela za elektronske medije (REM) prema kojima je veliki prostor u programu dat analitičarima „koji su izgleda bili politički pristrasni“. Ukazuje se, takođe, da su lokalne organizacije civilnog društva izračunale da je 92 odsto programa nacionalnih emisija (od jula 2020. do februara 2021.) dato članovima vladajuće koalicije, koji su u 61 odsto slučajeva prikazani neutralno i u 31 odsto pozitivno, dok je osam odsto vremena dato predstavnicima opozicije, koji su uglavnom (65 odsto slučajeva) prikazani negativno.

Komentarišući navedene nalaze, Aleksandar Radovanović, član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, navodi za Danas: „Ovi podaci nisu ni malo iznenađujući, s obzirom da su u privatizaciji lokalnih medija tokom 2017. godine ogromnu većinu kupili ljudi unutar ili bliski SNS-u, pre svih Radoica Milosavljević, Srđan Milovanović Kopernikus i Bratislav Bata Gašić, a da i oni koji nisu u njihovom vlasništvu, finansijski zavise od konkursa gradova i opština za sufinansiranje medijskog sadržaja na kojima novac dobijaju samo oni koji služe režimu“.

Kako dodaje:“Podaci iz istraživanja su i precizna potvrda onoga što mi iz opozicije već godinama govorimo da je Srbija zarobljena država sa zarobljenim medijima koji građanima serviraju samo ono što odgovara Srpskoj naprednoj stranci. Upravo zbog toga smo kao ključne tačke pregovora s vlastima postavili RTS i REM, kako bismo stvorili mogućnost građanima da budu informisani“.