Aleksandar Radovanović, član Izvršnog odbora PSG, komentarisao je za dnevni list Danas doniranje vakcina iz Srbije Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

 

Povodom Vučićevog „foto-sešna“ na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom, Aleksandar Radovanović, član IO Pokreta slobodnih građana, kaže: „Kao i uvek Vučić nije propustio i najmanju priliku za samopromociju, pa tako ni prilikom uručivanja kontigenta vakcine premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu.“

– Sličnu situaciju imali smo pred junske izbore, kada je lično Vučić raznosio respiratore po gradovima Srbije koji su, zbog neodgovornosti vlasti, bili najviše pogođeni korona virusom.

Solidarnost u vreme pandemije je više nego neophodna i nadam se da će ovaj mali kontingent vakcina pomoći susednim državama da zaštite makar zdravstveno osoblje iz crvene zone. Međutim, Vučić svakodnevno zloupotrebljava pandemiju kako bi sebe uzdigao kao spasioca koji sam rešava sve situacije kako u Srbiji tako i u regionu, dok je situacija sasvim drugačija, što se najbolje vidi po broju preminulih zdravstvenih radnika u Srbiji i novom skoku broja zaraženih, konstatuje Radovanović.