Poslanici Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, Anna Oreg i Natan Albahari podržali su inicijativu za pokretanje razrešenja članova Saveta REM-a koju je podnelo ukupno 50 poslanika opozicije u Narodnoj skupštini.

Pokret slobodnih građana smatra da članovi Saveta na čelu sa predsednicom Oliverom Zekić, svakodnevno zloupotrebljavaju Zakon o elektronskim medijima, a sve u korist vladajuće Srpske napredne stranke. Potvrdu takvog stanja dobili smo i ove godine, kada su četiri nacionalne frekvencijee dobile televizije koje su više puta osuđene za kršenje raznih zakona i u izveštajima kako Evropske unije, tako i nezavisnih institucija, označene kao glavna poluga autokratskog režima. Takođe, potvrdu smo dobili i sada kada je umesto da dodeli petu slobodnu nacionalnu frekvenciju, Savet REM stupio u protivzakonit štrajk.

Poslanici opozicije svesni su da vladajuća većina neće dozvoliti smenu ovakvog Saveta REM, ali je na nama da koristimo sve zakonom dozvoljene mehanizme kako bismo javnosti ukazali na zloupotrebe i mehanizme kojima je Srpska napredna stranka od Srbije napravila zarobljenu državu.