foto: 021.rs

 

Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje novo fašističko divljanje u Novom Sadu, napad na kafić Crni ovan, njegove goste i vlasnika. Zahtevamo od Tužilaštva da reaguje na ovaj napad, a očekujemo i od vlasti da osudi ovo fašističko divljanje.

Anna Oreg, narodna poslanica i predsednica Vojvođasnog odbora PSG rekla je da je sramota da Vojvodina, koja je bila evropsko lice Srbije, postaje rasadnik fašističkih ideja i grupa „Sramota je, ali nije slučajno, guše se svi naši potencijali –  demokratski, evropski, ekonomski  i kulturni.  Sistematski i namerno se Vojvodina, od autonomije i evropske regije pretvara u nedefinisani i skrajnuti „sever Srbije“ i periferija“.

„Kada smo dozvolili da nam se sudbina kroji iz jedne glave, koja, nesposobna da prihvati i implementira evropske vrednosti, svoje uzore pronalazi u Putinovoj Rusiji, otvorili smo i vrata svakom ekstremizmu, pa i fašizmu među nama. Nećemo dozvoliti da nam ekstremni desničari uređuju sudbinu i izbrišu antifašistički duh Novog Sada.“ zaključila je Anna Oreg.