Ilhan Kučuk kopredsednik ALDE, Natan Albahari član Predsedništva PSG i narodni poslanik, Pavle Grbović predsednik PSG i narodni poslanik i Roman Jakič predsedavajući LIBSEEN nakon sastanka ALDE Saveta


 

Na današnjem sastanku ALDE Saveta održanom u Bratislavi Pokret slobodnih građana postao je punopravni član Saveza liberala i demokrata Evrope (ALDE). Nakon dužeg perioda Srbija ponovo ima svog predstavnika u ovoj porodici evropskih stranaka.

“Pokret slobodnih građana je uspešno odolevao narastajućem populizmu i nacionalizmu koji prete da unište sve demokratske tekovine koje su decenijama unazad izgrađivane. Nije lako braniti vrednosti liberalne demokratije u Srbiji, ali bez obzira na sve izazove nećemo odustati od borbe za slobodnu, tolerantnu i pristojnu Srbiju.” rekao je Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik, nakon sastanka ALDE Saveta u Bratislavi.

Grbović je dodao da je želja PSG da Srbija živi u miru sa svojim susedima, ali i sama sa sobom, da prevaziđemo sve sukobe i podele iz prošlosti i da stvorimo okruženje u kom će se svaki pojedinac osećati sigurno i poštovano, bez obzira na njegova lična svojstva.

Današnjom odlukom Saveta ALDE su naši napori prepoznati i podržani i to će nam predstavljati veliki podstrek u budućnosti. Izuzetno je značajno to što je PSG svojim delovanjem pokazao da postoje političke organizacije u Srbiji koje su sposobne da vode politiku budućnosti i saradnje, ali i to što sa druge strane imamo pouzdane partnere koji takvu politiku i njene nosioce iskreno uvažavaju.” zaključio je Pavle Grbović u Bratislavi.