Za samo 90 minuta više stotina građana danas je potpisalo peticiju protiv rušenja Starog savskog mosta koje planira vlast samo da bi obezbedila mir i tišinu za one koji su kupili stanove u Beogradu na vodi. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje u sklopu akcije "Ne damo most - Most ostaje" sprovode Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sloga koji čine odborničku grupu Ujedinjeni.

Za sutra u 11 časova u sali Opštine Stari grad ove organizacije zajedno sa Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodnom strankom i organizacijama civilnog društva, aktivističkim udruženjima i stručnjacima, zakazali su javnu raspravu o Starom savskom mostu i saobraćajnim rešenjima. Koliko je važno da svi zajedno odbranimo Stari savski most koji je simbol otpora Beograđana okupatoru, jer ga je od rušenja u Drugom svetskom ratu sačuvao učitelj Miladin Zarić, vidi se iz podatka da se preko njega odvija 14 odsto od ukupnog saobraćaja.

Mila Popović predsednica Stranke slobode i pravde u Beogradu i šefica odborničke grupe Ujedinjeni je u razgovoru sa građanima istakla da ova gradska vlast uništi sve što dotakne i kao dokaz za to iznela da režim podiže kredit kako bi srušio most i tako zadužuje našu decu i to u uslovima stambene krize zbog porasta cena kirije, ogromnih poskupljenja hrane, nenormalnih cena ekskurzija za decu. "Ovaj režim nikada nije bio na strani Beograđana i uvek su mu bili važniji interesi investitora od toga kako žive naše komšije" dodala je Popović i zaključila da su zato prevremeni izbori jedini spas za Beograd.

Vladimir Pajić iz PSG i zamenik šefa Odborničke grupe "Ujedinjeni", je istakao da je Stari savski most mesto koje spaja dva Beograda i u kulturnom i u saobraćajnom smislu, i da ćemo ga zajednički braniti od rušenja.