„Budžet grada Beograda ne rešava ni jednu krizu i problem koji su suštinski za građane: ekonomsku, ekološku, energetsku i stambenu, već je nastao iz straha od glasača zbog pada podrške, zato se koriste neki od predloga opozicije posle 10 godina upornog ponavljanja. Građane krivite za zagađenje vazduha, a nema ni jedne mere koja će se baviti time da se smanji broj individualnih ložišta, čak ni u vlasništvu grada, a kamoli kod građana. Nema mera za dovođenje gasa, za proširenje mreže tramvaja i trolejbusa ili subvencija za bilo koji vid ekološkog grejanja.“ rekao je Vladimir Pajić odbornik u Skupštini grada Beograda na raspravi o budžetu za 2023. godinu Beograda.

Zamenik šefa odborničke grupe Ujedinjeni Pajić je dodao „Nećete da im dovedete gas i da im date subvencije, jer hoćete da im poklonite pred izbore po metar nekih tankih grana sečenih ko zna gde koje predstavljate kao drva za ogrev, s čim se onda slikate za društvene mreže. Žmurite na ekološku katastrofu i ne rešavate je samo zato što građani na istraživanjima kažu da nemaju novca da uvedu ekološko grejanje.“

“U godini energetske, ekonomske, stambene i ekološke krize dok nam se odseljava pamet ove zemlje, vi radite rekonstrukciju Trga Nikole Pašića za pola milijarde dinara, a onda odete i slikate se kako najugroženijim građanima dajete jednu teglu ajvara.  Naši poslanici iz Pokreta slobodnih gradana Republičkoj skupštini su podneli amandman za izgradnju studentskog grada i za to smo našli novac. I u ovom budžetu niste izdvojili ništa za studentske domove i povećanje kapaciteta za stanovanje studenata, niti za pomoć njima kod stanovanja u ovoj godinu. Vi o studentima i o njihovim porodicama pogođenim rastom cena stanova ne brinete, jer oni ne glasaju u Beogradu, pa su manje važni, jer je samo bitno kako dobiti glasove na narednim izbore. Ovim ponovo svađate Beograd sa ostatkom Srbije.” zaključio je Vladimir Pajić, predsednik Beogradskog odbora PSG.