„Vučiću imaš li kalendar? Obećao si da ćeš u februaru izaći sa informacijama ko je ubio Olivera Ivanovića. To se naravno nije desilo. Da li poznaješ nalogodavce ovog ubistva? Da li zato istraga stoji u mestu sedam meseci?“ pitao je danas ispred zgrade Predsedništva Srbije Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Janković je rekao da je kao Zaštitnik građana, iako nije imao nadležnost, Euleksu skretao pažnju na dužinu postupka Oliveru Ivanoviću i potrebu da mu se osigura pravo na fer i pravično suđenje, kao i da je nakon odgovora koji je dobio od šefa Euleksa Ivanovićev položaj popravljen. „Zašto je to jedino pismo zvaničnih organa Republike Srbije da se zaštite prava Olivera Ivanovića?“, pitao je Janković.

„Toliko neistina iznosiš da to može da učini samo neko ko duboko ne poštuje građane. Tvoje reči su postale uvreda inteligencije za sve nas. Moramo te podsetiti na neke od neistina  koje si izgovorio“ rekao je Janković i pitao:

Gde je Mubadala? Gde su čipovi?
Gde su mercedesi?
Šta je s obećanjem penzionerima da im nećeš dirati penzije?
Šta je s obećanjem radnicima da će im država štititi radnička prava?
Šta se ostvarilo od  obećanja građanima da će im standard biti najviši u Evropi? Da BDP raste a korupcija pada? Gde su presude u korupcionaškim aferama?
Gde su rezultati uprave Železare Smederevo koju si postavio bez ikakve transparentnosti i kojoj ćemo sada da plaćamo penale jer si se mešao u upravljanje?
Ko je gradio na vrhu Kopaonika? Ko je rušio u Savamali? Zašto izjednačavaš kriminalce koji grade sa tvojom zaštitom i ljude koji čekaju legalizaciju jer su na svom placu dogradili kuću? Zašto izjednačavaš ono što ne može ni po jednom zakonu da se legalizuje sa objektima koji su u procesu legalizacije i gde je sve po zakonu? Zašto potcenjuješ građane Srbije?
Gde je rešenje za Kosovo koje si obećavao? Gde ti je podrška Nemačke, gde ti je podrška Amerike, gde ti je podrška Britanije? Za šta da ti daju podršku, gde je rešenje?

„Građani Srbije te pitaju ova pitanja, a ti im naravno nećeš odgovoriti. Jednom će ovaj park biti pun, a ti ćeš tražiti zadnji izlaz iz ove zgrade.“ – završio je Janković, koji je zbog ometanja skupa od strane Sime Spasića bio prinuđen da govori sa ulaznih vrata u zgradu predsedništva.

Na desetom skupu Pokreta slobodnih građana, Zelene ekološke partije - Zeleni i Koalicije Tolerancija ispred Predsedništva Srbije pitanja je postavio i Dejan Bulatović predsednik Zelenih:

Da li podržavaš izgradnju spomenika Slobodanu Miloševiću?
Kada ćeš se odreći Vulina koji zvecka oružjem i svađa nas sa komšijama?
Kada ćeš dozvoliti da Srbija bude ekološka država?