Prepuna sala skupštine Opštine Palilula prilikom javne prezentacije rekonstrukcije ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, nezadovoljni građani i neubedljivi investitori su početna slika koju je organizovala gradska vlast. Javna rasprava je sakrivena od građana i struke. Sada su se gradske vlasti dosetile da prevarene građane stave pred svršen čin i obaveste ih da je sve završeno. Tender za izvođača radova je završen, u rekordnom roku je dobijena građevinska dozvola i radovi kreću od 6. maja. Veliko je nezadovoljstvo građana, koji su poručili da će svi na ulice zbog ovako bahatog odnosa prema njima i gradu.

Šta podrazumeva najavljena rekonstrukcija? Ništa značajno, osim ogromnih troškova i novog kredita koji će otplaćivati svi Beograđani. Ulice će ostati iste. Biće zamenjene vodovodne cevi i tramvajske šine, posečena većina platana a građani neće dobiti ništa što bi im poboljšalo kvalitet života.

Cena rekonstrukcije od 18,2 miliona evra ili nešto više od 300 evra po metru kvadratnom je na nivou Londona, a ne na nivou Balkana. Za te pare će u dužini od 2.943 metra biti zamenjene vodovodne cevi, tramvajske šine i presvučen novi asfalt. Nema novih parking mesta, nema garaža samo veliko kreditno zaduženje. Gradske vlasti su rekle „Kredit je povoljan jer je kamata beznačajna“. Nema beznačajne kamate na 18,2 miliona eura.

Radovi kreću 6. maja, u Ulici Cara Dušana od rakrsnice sa Francuskom, levo i desno. Pošto će biti ukinut tramvajski prevoz i biti zatvorena za saobraćaj Ulica Cara Dušana, biće nastavljena tortura nad Beograđanima. Nakon raskopane Karađorđeve, zatvorenog Trga Republike i zatvaranja Cara Dušana, život u centru će biit nezamisliv. Nema nikakvog plana. Nema odgovornosti niti stuke u radovima u Beogradu.

Na sva negodovanja građana, gradske vlasti su im odgovorile „Srbi su snalažljiv narod pa će te se snaći u narednih šest meseci“. Pošto su Srbi snalažljivi jedino ostaje da u narednih šest meseci Beograđani uzmu stvar u svoje ruke i protestima se otarase ove nekompetentne i korumpirane gradske vlasti. Najgore u istoriji Beograda.