Povodom sedam meseci od pogibije Stanike Gligorijević danas je u Pokretu slobodnih građana održana konferencija za novinare na kojoj su govorili Srđan i Mirjana Aleksić, koji su povređeni u toj nesreći, Milutin i Aleksandar Gligorijević, sinovi nastradale Stanike, i Selena Ristić Vitomirović, poverenica PSG za Zaječar. Na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara, u saobraćajnom udesu poginula je Stanika Gligorijević i teže su povređeni Srđan i Mirjana Aleksić, kada je u njih udarilo vozilo „Koridora Srbije“ pri velikoj brzini, kojim se sumnja da je upravljao Zoran Babić, direktor ovog javnog preduzeća i visoki funkcioner Srpske napredne stranke.

Selena Ristić Vitomirović je u ime Pokreta slobodnih građana danas  zatražila da Aleksandar Vučić, koji tvrdi da poseduje video snimak udesa u kom je poginula Stanika Gligorijević, taj snimak objavi i preda Tužilaštvu, kako bi se konačno saznala istina.

„Ovaj narod, koliko god imao selektivno pamćenje, neće zaboraviti da je Stanika Gligorijević ubijena. I Aleksandar Vučić mora da zna da će se o njenoj smrti pričati i sledeće godine, i one tamo, sve dok se ne sazna istina.“ naglasila je Selena Ristić Vitomirović.

Srđan Aleksić, zet poginule Stanike Gligorijević, koji je povređen u udesu kod naplatne rampe Doljevac, pred medijima je izneo detalje događaja, ukazao na sve neistine u izveštavanju medija, i istakao da je siguran da čovek koji je priznao da je vozio automobil „Koridora“ nije ni bio u tim kolima: „Video sam tog čoveka kad su nas stavili u sanitet. Šetao se i telefonirao. On da je vozio taj automobil, i udario pri brzini većoj od 200 kilometara na sat, ne bi mogao tako da se ponaša, i da bude tako vitalan i zdrav.“

Mirjana Aleksić, sestra poginule Stanike, koja je teže povređena u toj nesreći rekla je da je sigurna da je Zoran Babić vozio automobil koji ih je udario: „Hoću da stane ispred mene, da me pogleda u oči i da mi kaže zašto mi je ubio sestru. Zašto mi je sestra mrtva.“

Mirjana se takođe osvrnula na nepravedan tretman koji je imala tokom višemesečnog lečenja povreda i istakla da njoj i njenoj porodici država ni na koji način nije pomogla od nesreće.

Konferenciji su prisustvovali i Aleksandar i Milutin, sinovi poginule Stanike koji su izjavili da jako teško žive nakon smrti njihove majke, i da su teško podneli njenu smrt.

Pokret slobodnih građana mesecima apeluje na „Puteve Srbije“ da dostave snimke Tužilaštvu i ističe značaj rasvetljavanja ovog slučaja.

Video cele konferencije možete pogledati ovde

Otvoreno pismo Sergeja Trifunovića Aleksandru Vučiću povodom sedam meseci od pogibije Stanike Gligorijević možete pogledati ovde