„Zašto ne rušite nelegalno? Zašto rušite legalno? Ne rušite nelegalne objekte na Kopaoniku, a rušite legalne objekte u Savamali. Zašto ste se razgraničili od zakona?“ pitao je danas Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana ispred zgrade Predsedništva i dodao: „Mi odgovore na ova pitanja znamo, ali će institucionalni odgovori doći tek nakon što smenimo ovu vlast.“


„Ono što mi hoćemo to su institucije, a ono što sigurno nećemo je da uzmaknemo pred nasiljem, pred divljom državom, pred otetom državom, pred nelegalnim objektima, pred ljudima koji na bilo koji način ne bi trebalo da budu u javnosti, pred lažnim medijima, pred propagandom. Nama nije mesto među divljim državama, već nam je mesto u uređenom sistemu, gde se ruši u skladu sa zakonom ono što je nelegalno, a institucije čuvaju ono što je legalno.“ rekao je Janković.


Na devetom protestu članova Pokreta slobodnih građana, ZEP-Zelenih, Pokreta centra, Toleranicje Srbije  i Čuvara Starog grada ponovo su postavljena i pitanja vezana za još uvek nerasvetljeno ubistvo Olivera Ivanovića: „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“; „Ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića? „Da li Vučiću poznaješ ljude koji su naredili ubistvo Olivera Ivanovića?“; i „Da li je ovo zemlja zakona ili je ovo zemlja tvoje partije?