Odlučni da Opština Stari Grad kao poslednji bastion odbrane, ne padne u ruke onih koji su razorili svaku instituciju, grad i mesto u Srbiji, građani Starog Grada udružili smo se u zajedničku inicijativu za lokalne izbore da građanima koji ne razumeju ideju bojkota ponude nova rešenja - upravljanje opštinom po meri građana. 

 

Lista SRCE GRADA, predstavlja skup istaknutih, neukaljanih i van politike ostvarenih pojedinaca, aktivista, profesora, umetnika i sportista kao i nekolicinu komšijskih i nestranačkih inicijativa koji se godinama unazad bore za očuvanje Starog Grada i pristojan život dostojan centra jedne evropske prestonice. Udruženi sa Pokretom slobodnih građana koji su izašli u susret sa operativnom i logističkom pomoći, sve združene inicijative planiraju da komunalne i komšijske probleme raznih delova opštine uvežu u jednu celinu i institucionalizujemo kroz lokalni parlament.

 

Do juče smo bili pobunjeni protiv seče drveća na Kalemegdanu, neplanskog popločavanja i zatvaranja ulica, unišavanja Studentskog i drugih parkova, nesnosne noćne buke, izmeštanja trolejbusa i linija prevoza, divlje gradnje i korumpiranih institucija, a sada ćemo imati priliku da se borimo ZA svoje ideje. Verujemo da ćemo biti nepremostiva beogradska Tvrđava za sve vrste varvara koji hoće da ruiniraju naš centar – naše SRCE GRADA.

 

Detaljan program po tačkama po kojima ćemo delovati, od kojih su najvažnije transparentna potrošnja novca uz građansku participaciju, javni prevoz i mobilnost, ekologija, uređenje turističkog haosa, buka, kultura, detaljno ćemo predstaviti sugrađanima u vidu otvorenih debata u narednim nedeljama kampanje.

 

 

                                                                                                

    Nosilac liste

    Dr akad spec. Đorđe Miketić